9 Nisan 2015 Perşembe

Özlenme Sözleşmesi


Bu gecenin şarkısı Yıldız Tilbe’den “Bir Tek Düşüncem” hiç müzik zevkin eleştirildi mi? Bu bir tecahül-i arif örneğidir ki sen de bilirsin.
Emin olamıyorum ne senden ne benden ne hislerden ne de hisselerden… Kıssa’dan hisse olayı çoktan yan yattı çamura battı… Geminin su alması bitti sulara gömülme olayı bahislerde şimdi… Büyük oynadım sevgili, kaybedeceğimi bile bile… Yarın bayram sabahı kime ne bana ne (oluyorsa)! Hissedilmeyen şeyin varlığının zorunluluğuna sürüklenmek tenin acımasıyla eş değer bir yargısızlık…
Dilimde tat, burnumda koku kalmadı. Kulaklarım, onlar çok daha önceleri bıraktı işitmeyi… Sadece kendilerine dayatılanı yapmaktalar… Burası bir kurum “insaniyet kurumu”. Biz olmasak da devam edecekler yaşamaya, kuralları var etmeye. Konformizm hiç sana göre değildi, şimdi sen de onlardansın. Bir akıllandın; yerin yurdun tuşlarla bilinir oldu, sesin kısıldı, boğazın kurudu, ellerin kırılmadı… Boynun illa ki bükülmüştür, onlar hâlâ gurura tâbi ne de olsa. Boynun gururdan ince olmasa da kıldan kırılgan olsa, olsun!
Sana yemin olsun bu bir hatırlanma isteği değil. Olsa olsa özlenme sözleşmesi…

28 ağustos 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder